KUL MED HUND

Målet med denna lite annorlunda kurs är att få prova på nya hundsporter, få tips på nya vardagsaktiviteter du lätt kan göra tillsammans med din hund och få detaljer som kan hjälpa dig framåt i din tävlingsgren. Du ska ha kul med hunden helt enkelt!

Denna aktivitet kommer att ha olika instruktörer. Anledningen till det är att du härmed får chans att delta i just den aktuella instruktörens spetskunskap och hjärtefråga.

Aktiviteterna kommer att gå på olika veckodagar, klockslag och antal timmar! Kolla noga om det är något speciellt du behöver ha med dig till varje tillfälle. Men mjukt godis, vattenskål och en välrastad hund är ett måste till varje gång.

Betalning sker via swish eller kontanter vid varje tillfälle. Pris på aktiviteten står nedan.

Det kommer att komma fler aktiviteter i denna Kul med hund. Så håll utkik på denna sida och på vår facebooksida

Anmälan till alicia.fritz@outlook.com

Fys med hund
Kom och träna tillsammans med din hund/ar! Garanterat roligt och nyttigt. Ökar rörlighet, styrka och samarbete. Vi kommer gå genom övningar för både dig och din hund. Övningarna anpassas till din och hundens nivå så ALLA kan delta. Vi startar med en promenad på 20-30 minuter och sedan går vi genom övningarna. Vill man kan man ha med något att sitta/ligga på, t.ex. yogamatta eller liggunderlag men det går bra utan.
Välkomna att prova på 16/6 och/eller 23/6 Kl. 18.00-19.30

Pris: 75:-/tillfälle (icke medlemmar 120:-/tillfälle)

Balansbollar 30/6 och 7/7 kl 18.30-19.30 med Robie Aqvilin.
Kommer i möjligaste mån hållas utomhus men vid regn inomhus. Ingen fika ingår.
Att träna sin hund på en balansboll är nyttigt för hundens muskler och självförtroende men också för att aktivera sin hund. Balansboll kan bygga upp valpens kroppskontroll, den vuxna hundens självförtroende och hjälpa den gamla hunden att underhålla sina muskler. Det är viktigt att träningen går rätt till så hunden inte skadar sig. Vi kommer under dessa två tillfällen att lära oss grunderna genom teori och praktik för att ni ska lyckas bäst med er träning.
Kursen är öppen för alla hundar, stora som små, gamla som unga, inga förkunskaper krävs. Hunden som ska tränas ska vara helt frisk. Har man en hund med smärta eller har tidigare förvärvade skador är det bättre att man kontaktar en fysioterapeut för övningar som är anpassade efter just din hund.
Följ länken för att få hjälp att hitta rätt i djungeln av balansbollar http://www.smalandsstenarbk.se/balansbollskurs-2020/

Pris: 100:- för båda tillfällena för medlemmar (160:- för båda tillfällena för icke medlemmar).

Agility 5/7 kl 10.00-13.00 med Carin nennestam och Alexandra Nilsson. Körs helt och hållet utomhus, ingen fika ingår.

Pris: 150:- för medlemmar (240:- för icke medlemmar)

Träna störning, uthållighet och kontakt med Annie Nilsson 9/7 kl 17.00-19.00

Oavsett vilken gren du tränar med din hund möts vi alltid av tillfällen när vi önskade att en hade tränat mer kontakt, uthållighet och störning. Oftast hamnar fokuset mestadels på momenten i träningen men vi tränar sällan på utmaningen att bli störda. För det är ju alltid någon jobbig typ som tar fram pipleksaken, går för nära med sin hund eller som börjar prata om oväsentliga saker mitt under träningen.
Det du tycker är jobbiga störningar, kryddat med extra mycket humor ska vi tillsammans träna på under detta tillfälle. Kurstillfället går ut på utmana dig och din hund på er nivå för att skapa bästa förutsättningar för att bli bäst att ignorera pipleksaken eller den pratiga träningskompisen. 😉
Genom övningar så som störningsgatan och störningsbingo anpassas alla övningar för varje ekipage men ger samtidigt lite extra utmaning.
Förhoppningsvis ska kurstillfället ge dig verktyg att fortsätta utmana, men kanske även ge dig nya sätt att se på hundträning.
För visst är det roligt att testa gränserna!
Ta med dig mycket gott godis, flera olika leksaker och något som är riktigt störande för dig och din hund.

Pris: 100:- för medlemmar (160:- för icke medlemmar)

Prova på Rallylydnad 13 juli kl. 17-19

Under två timmar kan du få testa på Rallylydnad ihop med Annie och Agneta. En sport som passar alla, oavsett storlek på hund eller ålder på föraren kan alla delta utifrån sina förutsättningar. En rolig sport där du får prata och integrera med hunden under banans gång.
Vi kommer gå igenom några moment i nybörjarklassen och berätta om hur du på bästa sätt börjar med rally. Testa på att gå kortbanor och ta del av de bästa tipsen för att fortsätta träna hemma.
Bra om din hund kan komma på inkallning. Ta på halsband, ej stryp, ta med mycket gott godis och roliga leksaker till kursen.
100 kr för medlemmar (160 kr för icke medlem)

Viltspår med Padma Vullings Lavigne 28/7 kl 10.00 – ca 14.00
Prova på viltspår som är såväl en trevlig aktivering som allmännytta. Alla hundar kan spåra oavsett ras och ålder.
Medtag egen fika, vatten o godis/belöning till hunden.
Max 6 deltagare.

Pris: 200:- för medlemmar (320:- för icke medlemmar)

Klicker och shaping med Padma Vullings Lavigne 21/7, tid och pris ej fastställt än.

Pris:

Specialsök 23/7 kl: 18.00-20.00 med Jessica och Gun Krafft.

Kommer att hållas i Burseryd. Ej för nybörjare, utan en hund som har etiketten Kong. Blir fordonssök, rumssök, inomhus och utomhus.

Pris: 50:- för medlemmar (80:- för icke medlemmar)

Uppletande spår med Ronny Selin, datum och pris ej satt än

Kantarellsök med Agneta, datum och pris ej satt än