Info angående covid-19

På denna sida kommer nya direktiv angående viruset Covid-19

6/5 Från och med 1/6 2020 kommer det nya direktiv som öppnar upp för aktiviteter med fler deltagare.
https://www.skk.se/sv/skk-och-covid-19/installd-klubbverksamhet-under-var-och-sommar-2020/?fbclid=IwAR1tdadiiByy4UfDQplFQv_uWBmQBdMVIpCbrBLNJHZGl2o87ZQchtT1X9k

28/3 2020 Centralstyrelsen i SKK som brukshundsklubben ligger under har kommit med nya regler vi som klubb ska förhålla oss till. https://www.skk.se/sv/nyheter/2020/3/nu-stalls-skks-klubbverksamhet-in/ Vår lösning på detta är följande:
• vi kommer att fortsätta med vår kursverksamhet men kanske med lite modifiering. kurserna vi håller för närvarande har inte fler än 10 deltagare inklusive instruktörerna och all kursverksamhet kommer att hållas utomhus. Färdiga mackor/fikatallrikar görs till de kurser där det ingår och instruktören serverar kaffe/te/dricka på altanen. Toaletten får användas men händerna tvättas naturligtvis som vanligt. 
• öppen träning sker som vanligt men är vi fler än 10 personer delar vi upp oss i flera grupper och sprider ut oss på våra planer och har ingen direktkontakt mellan varandra.
• fixardagen sker som planerat men är vi fler än 10 personer, vilket vi hoppas vi blir, delar vi upp oss på våra planer där det behöver fixas och grejas. 
• styrelsemötena sker som vanligt än så länge men kan komma att behövas hållas på distans via videochatt om läget förändras eller om någon får symptom och behöver hållas i karantän. 
• spårtävlingen 9/5 ställs in eftersom det kommer deltagare från andra delar av landet. 
Känner du symptom som skulle kunna vara från coronaviruset ber vi dig hålla dig hemma.
Denna information gäller tills vidare, det kan komma att ändra sig om läget i Sverige ändrar sig. 
Vid eventuella frågor hör av dig till respektive instruktör eller samordnare.
Ta hand om dig och jycken! 
Mvh styrelsen Smålandsstenar bk


21/3 Agilitytävlingen som klubben skulle arrangera i april i Kinnaredshallen är inställd pga covid-19. Vår kursverksamhet och aktiviteter fortsätter som vanligt i nuläge då vi kan förlägga största delen av verksamheten utomhus men vi ber er alla att följa Folkhälsomyndigheternas råd. 
I vår verksamhet håller vi normalt avstånd mellan varandra då vi mestadels har en hund i kopplet så de rekommenderade 1,5 – 2 meter uppfylls.
Om du själv känner av symptom eller är orolig för smitta så avstå att delta i våra aktiviteter. Var noga med hygienen! Men framförallt ha kul med din hund! Men framförallt ha kul med din hund för det behöver vi i dessa tider