Presentation av styrelsen

Hej! Vi i styrelsen tänkte presentera oss så ni får träffa klubbens förtroendevalda.


Helena – ordförande

Då var det dags för min presentation av mig som ordförande i styrelsen. Jag heter Helena Axelsson. Jag har varit aktiv i Smålandsstenars Brukshundklubb i väldigt många år, på lite olika poster. Har fått glädjen om att vara med om hur fler och fler grenar inom hundsporten kommit till, då även till vår klubb, var med och startade agilityn i Smålandsstenar och då vi byggde vår första bana. Jag är även allmänlydnadsinstruktör och tävlingslydnadsinstruktör, något som jag under en tid pausar för att tiden inte vill räcka till.
Som barn önskade jag mig en pudel jag aldrig fick, utan började min första kurs med familjens blandrashund, gick väl inte så bra men fick ändå mersmak.
Sedan jag flyttat hemifrån har jag alltid haft hund, blandras, riesenschnauzer och en labrador som jag utbildade till räddningshund. Nu har jag två labradorer, Fina som är gammal får mest träna och Minnie som är ung får både träna och tävla.
Det blir mest lydnad, bruks spår och jaktapportering, men ibland blir det också nosework och specialsök och Fina har också fått prova agility och rallylydnad.
Jag bor i Smålandsstenar, jobbar som förskollärare och har fyra pojkar.


Carin – sekreterare

Då var det dags för min presentation. Jag heter Carin Nennestam, jag har varit aktiv i Smålandsstenar BK i ca 8 år. För 1 år sen blev jag suppleant i styrelsen och från i år sitter jag som sekreterare? Jag är inte utbildad instruktör men är ofta med och hjälper till på våra agilitykurser.Jag är uppvuxen med tax, sen runt 20-årsåldern köpte jag en Keeshound , Cey som tyvärr gick bort alldeles för tidigt? Därefter följde massa hundlösa år, men för 10 år sen kom allra bästa Dobbe in i mitt liv, en blandning mellan Chinese Crest PP och Prazky Krysarik. Han visade sig älska Agility och vi lärde oss bemästra denna fantastiska sport tillsammans❤️ Idag tävlar vi fortfarande aktivt i klass tre och i lag. Sen för fyra år sen kom lilla Junior, en underbar liten röd Russkiy Toy, han har utmanat mig mer än jag räknade med, vi tävlar också agility i klass
tre…förutom Agility har vi kört lite rally och en hel del specialsök. När jag inte tränar hund så säljer jag arbetskläder i en butik i Anderstorp,där jag oxå bor. Har en dotter och två barnbarn som jag oxå lägger en hel del tid på?

 


Siv – ledamot

Mitt namn är Siv och jag har haft hund sen jag var barn. Det började med Shetland sheepdog. 2006 skaffade jag min första keeshond och blev medlem i Smålansstenar brukshundklubb, sen dess vaknade intresset för träning/tävling av rallylydnad och utställning. Jag har suttit i styrelsen i många år i olika positioner, just nu som ledarmot. Idag blir det mest utställning med våra keesar som till antalet är 3. Är dessutom uppfödare på rasen med kennelnamnet
Keesuddens kennel, så hund upptar det mesta av min tid. Utöver man, barn, barnbarn och jobb.

Alicia – ledamot

Mitt namn är Alicia Fritz och nu kommer ni som vill få lära känna mig lite grann. Hund är något som alltid funnits i mitt liv och intresset för hundträning kom tidigt. Min första kurs gick jag som 10 åring med familjens mellanpudel, därefter började en tävlingskarriär inom agility men som tyvärr blev kort då familjens hund bara blev 3 år. Mitt intresse för hundar var inte färdigt där, utan efter mycket tjat senare stod jag på Stora Segerstads naturbruksgymnasium med mina två shelties. Vi har tävlat i klass 3 agility och testat alla möjliga sorters hundgrenar. När min sheltie sedan blev pensionerad skaffade jag en groenendael ”Mezzie” som jag nu tävlar och tränar aktivt lydnad, bruks och agility med. Idag bor jag på en liten gård utanför Reftele tillsammans med min sambo och vårt lilla zoo som består av 4 hundar, katter, hönor och ankor. När jag inte umgås med alla våra djur eller grejar på gården pluggar jag deltid till förskollärare samtidigt som jag jobbar på en förskola. Jag sitter som utbildningsansvarig och suppleant i styrelsen. Jag är utbildad agilityinstruktör och allmänlydnadsinstruktör. För tillfället håller jag inte jätte många egna kurser då dygnets timmar inte riktigt räcker till! Men jag gör vad jag kan för att vara med på de allra flesta aktiviteter som hålls på klubben.
Hoppas vi möts där och tveka inte att komma fram och prata en stund.

Ida – ledamot

Då var det min tur att presentera mig. Jag heter Ida Edvardsson och jag bor i Smålandsstenar med min sambo, våra två barn och hunden Skilla. Just nu är jag föräldraledig men jobbar annars som lågstadielärare. Mitt liv med hund och min tid i Smålandsstenar Brukshundklubb började 1996 då jag gick en valpkurs med min bordercollie/labrador Alizza. Vi hängde ihop i nästan 14 år och spenderade många timmar nere på hundklubben. Vi provade på lite av varje men tränade mest bruksspår och lydnad. Förutom att själv träna och tävla så har det under åren blivit några utbildningar såsom allmänlydnadsinstruktör, MH-figurant och tävlingsledare för lydnad och bruks. Det finns ju så mycket roligt man kan sysselsätta sig med i hundvärlden! Idag är jag mest aktiv som tävlingsledare och jag sitter även som ledamot i styrelsen.
Livet utan Alizza blev väldigt tomt så 2010 fick vi hem vår fina jaktlabbetik Skilla. Vi har tränat och tävlat i lydnad, rallylydnad och bruksspår och vi har även tränat en del sök, agility, specialsök och lite lite jaktapportering. Nosarbete är det absolut roligaste enligt Skilla så det har vi ägnat oss åt mest. Men nuförtiden blir det mest mys, lek och promenader.

Jenny – suppleant

Jag heter Jenny Mårtensson och bor i en lägenhet utanför Bredaryd med min sambo, två hundar och katt men drömmer mig bort till vårt framtida nybygge. Just nu studerar jag heltid till förskollärare men på helgerna jobbar jag extra på ICA i Smålandsstenar.

Hela min uppväxt har min familj haft jakthundar, redan som barn började jag därför testa på hinderbanor och lydnad i trädgården. Efter lite övertalning tillät mina föräldrar mig att börja på Stora Segerstad Naturbruksgymnasium inriktning hund/natur och fick äntligen skaffa min alldeles egna hund, en tollare som är smart, envis och en riktig soffpotatis. Jag lärde mig otroligt mycket av att träna och kämpa med henne trots att vi aldrig lyckades på tävling. Min andra hund blev en Tervueren som kom med fart och fläkt och fick mig att bli helt förälskad i bruks. Huvudsakligen är vi aktiva i bruks spår och lydnad men testar på det mesta.

Nu i år tog jag rollen som suppleant i styrelsen här på klubben samt ansvar för bruks och lydnadsektorn. Jag utbildar mig även till tävlingssekreterare inom bruks och lydnad.
Så om ni är nyfikna och vill testa på dessa fantastiska hundgrenar är det bara att höra av er till mig! Håll utkik efter detta ansikte på klubben