Presentation av styrelsen

Hej! Vi i styrelsen tänkte presentera oss så ni får träffa klubbens förtroendevalda.

Robie heter jag och jag är förtroendevald ordförande på klubben sedan 2 år.
Mitt hundliv började 1990 då jag som 11åring hade tjatat mig till en valp. Då hade jag i 2 år lusläst boken ”All världens hundar” och kunde rubbet om alla rasers olika egenskaper. Hade JAG fått bestämma hade det blivit en schäfer, men nu var det inte jag som bestämde så det blev en cavalier king charles spaniel istället och det var inte fy skam det heller för den lille valpen visade sig vara rätt tuff och arbetsvillig och räckte till gott och väl. Hela familjen blev engagerad i denna ursöta lilla Vincent och när hans kullbroder Victor blev till salu 9 månader senare köpte vi honom med. De två bröderna lärde mig otroligt mycket och visst är det så att ens första hund har en alldeles speciell plats i ens hjärta!
Sedan dess har jag haft fler cavalierer, en cavalierblandning och en pumi.

Mitt aktiva hundliv startade i klubben SBK Halmstad där jag som tonåring hjälpte till på tävlingar, kurser och till slut även fick förtroendet att bli instruktör och även kassör i Halmstad Hundungdom. När jag skulle bilda familj föll det sig naturligt att flytta upp till min mans barndomsort Burseryd. Där bor jag och min familj sedan 2007.

Agility har varit det jag brunnit för mest…eller snarare nördat ner mig i som mest men jag har även tävlat lydnad, rallylydnad och specialsök. Jag gillar även den vardagliga träningen som du kan göra hemma i all enkelhet och har därför även fastnat för dogparkour och balansbollsträning. Jag har instruktörsutbildning i agility (A1) och dogparkour.

För tillfället har jag en tävlingspensionerad cavalier, Elmo, med lite fysiska problem men tränar specialsök, dogparkour, pilates och rallylydnad.

När jag inte har en hund vid min sida under dagarna arbetar jag som barnskötare på förskola och driver mitt egna företag som fotograf, hänger med familj och vänner, reser och tittar alldeles för mycket på film och serier.

Hej!
Jag heter Padma och är er kassör.
Jag har haft hund sen 10-årsåldern, på den tiden var det långhårig collie som gällde eftersom det var det övriga familjen valde. Som 14-åring tjatade jag mig till min första egna hund, Berra, ännu en långhårig collie. Här började också min hundträning på riktigt inom Lunds hundungdom på Lunds BK. Med Berra tränade jag främst agility och bruksspår.
Några år framöver kom blandrasen Molly in i mitt liv och min kärlek för bullhundarna föddes.
Mitt intresse för att arbeta samhällsnyttigt med hund växte också fram här och jag insåg att det krävdes en hund med större arbetsvilja än vad min sällskapshund hade.
Idag har jag två Staffordshire bullterrier som jag tävlar i specialsök och söker skarpt efter vägglöss med. Vi tränar även spår och personsök och brinner för nosarbete överlag.
På klubben så är jag, utöver kassör, även SBK-instruktör och specialsöksinstruktör.
I övrigt arbetar jag som restauranglärare på vuxenutbildningen i Gislaved och väntar mitt och min mans första barn.